Zorg voor juridische dekking in jouw webshop of website

We zijn absoluut geen juristen of adviseurs op dit gebied, maar we willen je graag even meenemen in een belangrijk en saai onderdeel voor jouw website of webshop.

Een onderwerp waar je meestal niet bij stilstaat, en waar je – tenzij het mis gaat – hopelijk ook nooit over na hoeft te denken. 

Als je een website of webshop laat bouwen of er zelf een gaat maken is het ook belangrijk om de juridische aspecten goed te regelen, jouw webdesigner zal je hier wellicht op attenderen of in meedenken, maar het blijft de verantwoordelijkheid van de eigenaar van de site.

Algemene voorwaarden en leveringsvoorwaarden

Wanneer klanten online bij jou bestellen wil je dit volgens jouw voorwaarden afhandelen, bij problemen heb je dan een goede basis om op terug te vallen. Het is noodzakelijk om deze tijdens het bestelproces duidelijk aan de klant te tonen en deze ook expliciet te laten accepteren.

Heb je nog geen algemene voorwaarden? Dan raden we je aan om even een kijkje te nemen bij: https://ondernemersplein.kvk.nl/algemene-voorwaarden-opstellen/

Disclaimer

Een disclaimer is geen middel om je van alle verantwoordelijkheid afzijdig te maken, maar meer een middel om aan te geven vanuit welke perpectief de inhoud op jouw site gemaakt is. Om aan te geven wat wel en niet met de inhoud gedaan mag worden en om gebruikers te attenderen op mogelijk type fouten e.d.. Het blijft een mededeling en geen overeenkomst tussen jouw bedrijf en de gebruiker van de site. Een disclaimer is dan ook niet verplicht.

Meer informatie vind je hier: https://ondernemersplein.kvk.nl/een-disclaimer-gebruiken-op-uw-website/

Privacy policy

Het is verplicht om de bezoeker van jouw website of shop te informeren over wat je met persoonlijke gegevens doet. Een IP adres valt daar al onder, dat maakt een privacy policy altijd verplicht. Hierin vermeld je hoe je gegevens verwerkt en met welke reden.

Meer informatie vind je hier: https://ondernemersplein.kvk.nl/privacyverklaring-opstellen/

Opstellen privacy policy:
Veilig internetten biedt een mooie oplossing om zelf je privacy policy te genereren zonder kosten: https://veiliginternetten.nl/privacyverklaring/

Ingewikkeld en situatie afhankelijk

Het juridische deel van een website kan soms ingewikkeld zijn en zeer afhankelijk van de situatie en het type bedrijf/diensten/producten. Dit artikel dient niet als juridisch advies maar als een opstapje om na te denken over hoe jouw bedrijf (online) ingedekt is op dit gebied.

Voor meer informatie raad ik je aan om eens te kijken op https://www.ictrecht.nl/nl/ daar vind je allerhande informatie en kan je ook een expert inhuren om ervoor te zorgen dat alles perfect geregeld wordt.

Standaard documenten

Online kan je heel veel kant-klare documenten vinden, uit eigen ervaring weet ik dat die documenten niet altijd voldoen voor jouw situatie, wil je kosten sparen en toch je juridische documenten goed voor elkaar hebben? Dan raad ik je aan om eens te kijken in de shop van ICT Recht, daar kan je de meest voorkomende documenten genereren en passend maken op jouw situatie. https://shop.ictrecht.nl

Dit artikel is gemaakt als informatief artikel en is niet gesponsord of geaffilieerd.

Video's

Wat dekt de Overlijdensbijstand?

Met een Overlijdensbijstand van Hooghenraed dekt u in eerste instantie de kosten van de uitvaart met een door u gekozen verzekerd kapitaal. Bovenop dit ...

Denk nu aan later met DELA - Mirella & Christian

We denken er niet graag aan, maar ooit komt er een dag dat jij er niet meer ben. Een moeilijk moment voor zij die achterblijven. En dan is het een hele ...

Wybren van Haga: De hardste speech ooit tegen Lockdown-kabinet

Corona Corona heeft ons geconfronteerd met de vlakken waarop de Nederlandse (zorg)systemen niet voorbereid zijn op plotse belasting. We moeten ons beter ...

Juridisch Ondernemen Webshop Website
Nieuw commentaar

Vorige
E-mail van formulieren komt niet aan.
Volgende
Philips HUE betaalbaar alternatief