Je domme radiator slim maken (en goedkoper)

Maak jouw oude radiatoren smart. Dat kan handig zijn als je gebruik maakt van blokverwarming in een appartement, om voor iedere ruimte apart de temperatuur automatisch te kunnen regelen of/en om energie te besparen! En dus GELD.

Ik woon zelf in een appartement met blok verwarming, iedere maand betaal ik een (iets te hoog) bedrag aan onze VVE voor gezamenlijk verwarming. Mijn radiotoren slim maken doe ik dus niet om kosten te besparen, maar dat bleek wél een positief neveneffect.

Temperatuur schommelingen

Voordat ik mijn radiotoren hersens en een internetverbinding gegeven had bedienden mijn vriendin en ik de radiotor knoppen met de hand. Gevolg: ik kon niet meer binnen zitten van de warmte en mn vriendin vond het “wel lekker”. Een stabiele en aangename temperatuur in huis krijgen leek onmogelijk. Of heel warm of veel te koud. Ik ben toen gaan zoeken naar de mogelijkheid om ondanks het ontbreken van een een eigen CV of thermostaat in huis de temperatuur stabieler te krijgen. Én slim, want na een uur slapen wakker worden in een verzengende hitte omdat ik de verwarming weer eens was vergeten uit te zetten moest toch voorkomen kunnen worden.

Een motortje en centrale app

Mijn oplossing lag in een slimme thermostaat van Tado. Ik heb 4 radiotoren in huis en heb daarom onderstaande set besteld. Deze set voorziet in de volgende zaken:

  • Temperatuur per ruimte kunnen regelen
  • Radiotoren automatisch aan/uit op basis van weersomstandigheden
  • Radiatoren uit wanneer ik weg ga en aan als ik thuis kom
  • Temperatuur regelen op basis van een ingesteld schema
  • Gemakkelijk bediening met telefoon (in mijn geval met HomeAssistant koppeling)

Ervaring met Tado

Mijn ervaring met Tado is zeer positief, de app gebruik ik zelf niet veel. Maar hun abonnement om ervoor te zorgen dat de verwarming langzaam aan en uit gaat wanner ik wegga of aankom wel. Tado herkent tevens als er een raam openstaat en zal de verwarming dan tijdelijk uitzetten.

Een kort blogje, maar iets wat ik zeker even wilde delen! Heb je vragen over Tado of mijn ervaringen hiermee? Laat het weten in een reactie.

Video's

Welke SLIMME THERMOSTAAT moet je kopen? Een paar tips!

#thermostaat #slimmethermostaat #tado #evohome #honeywell #nest #toon #netatmo #domotica #smarthome #radiator #radiatoren #verwarming #cvketel #cv.

Slimme apparaten nemen uw huishouden over - RTL NIEUWS

Koelkasten die foto's maken en chattende stofzuigers. Fabrikanten van op zich domme apparaten maken die steeds slimmer, en verbinden ze met internet.

Stappenplan verbouwing

http://www.verbouwkosten.com/stappenplan-verbouwing/ Ontdek hier alles over het stappenplan verbouwing ...

Gadgets Review
Nieuw commentaar

Vorige
Website Keuzehulp
Volgende
Whatsapp Groepsapps. Het kan ook anders.