HomeAssistant

Je bent hier:
< Alle onderwerpen

Ik gebruik HomeAssistant om alle diverse diensten en hubs te koppelen via 1 centrale app. Iets waar in domotica land naar mijn mening nog maar weinig goede oplossingen voor zijn. Al is Homey wel een mooi voorbeeld.

Wat is HomeAssistant? (Wikipedia)

Home Assistant is gratis en open source domotica- software die is ontworpen als het centrale domoticasysteem voor slimme huistechnologie . Zowel de Home Assistant “core” -toepassing zelf en de software-extensies zijn geschreven in Python . De belangrijkste focus ligt op lokale controle en privacy. [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8]

Oorspronkelijke auteur (s)Paulus Schoutsen
Ontwikkelaar (s)Home Assistant Kernteam en Community
Eerste uitgave17 september 2013
(7 jaar geleden)
Stabiele vrijlating2021.1.0 [1] / 6 januari 2021
(27 dagen geleden)
Opslagplaatsgithub .com / home-assistant
Geschreven inPython (Python 3.8)
BesturingssysteemSoftware-apparaat / virtueel apparaat ( Linux )
PlatformARM , ARM64 , IA-32 (x86) en x64 (x86-64)
TypeDomotica , slimme huistechnologie , internet der dingen , taakautomatisering
LicentieApache-licentie ( gratis en open-source )
Websitewww .home-assistent .io

Het biedt ondersteuning voor een zeer breed scala aan domotica-apparaten en systeemintegraties . Vanaf november 2020 wordt het geleverd met meer dan 1700 modulaire plug-ins of add-ons voor verschillende IoT-technologieën, -systemen en -services, beschikbaar als “integratiecomponenten” – onderdeel van de officiële Home Assistant “kern” applicatiesoftware. [9] Er zijn ook veel meer aanvullende integraties en gebruikerscomponenten die geen deel uitmaken van de officiële Home Assistant “core”, die net zo gemakkelijk kan worden geïnstalleerd via “HACS” (“Home Assistant Community Store”).

Inhoudsopgave